Sorting by

×

Συμμετοχή του ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας, στο πρόγραμμα Erasmus+ “ Cultural Heritage Art Innovation – CHAIN”

Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ (ΠΕΚΤΠΕ) Φλώρινας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, την εβδομάδα από 26/9/2022 μέχρι 30/9/2022, συνεργάστηκε με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και το Δημοτικό Σχολείο Υδρούσας, στο πλαίσιο της διαπιστευμένης κοινοπραξίας Erasmus+ Cultural Heritage Art Innovation – CHAIN που έχουν συγκροτήσει, και υποδέχτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς από το σχολείο Szkoła Podstawowa nr1 από το Sępólno Krajeńskie της Πολωνίας.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες εντός και εκτός τάξης. Ο Πόλος συνέβαλε ενεργά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των δράσεων που σχετίζονταν με την τεχνολογία. Αναλυτικότερα, συμμετείχε στα εξης:

  • Σε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, όπου μαθητές από όλα τα σχολεία αξιοποίησαν καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για να ερμηνεύσουν και να αποτυπώσουν με τον    δικό τους τρόπο έργα τέχνης.
  • Στο εργαστήριο δημιουργίας εφαρμογών για έξυπνα κινητά. Οι μαθητές που συμμετείχαν δημιούργησαν μια εφαρμογή η οποία συνδέει το παρελθόν με το παρόν της πόλης μας και στη συνέχεια αξιοποίησαν την εφαρμογή για να εντοπίσουν και να αποτυπώσουν 7 σημεία ενδιαφέροντος στο ποτάμι της πόλης της Φλώρινας, συνδέοντάς τα με φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν.

Στο εργαστήριο προγραμματισμού έξυπνων συσκευών (microbit) για τον προσανατολισμό στο δάσος. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο εργαστήριο αυτό, χρησιμοποίησαν στη συνέχεια τις συσκευές που κατασκεύασαν, σε εκπαιδευτικό παιχνίδι προσανατολισμού και κυνήγι θησαυρού που διεξήχθη στο περιαστικό δάσος της πόλης μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...