Sorting by

×

Συμμετοχή του ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας στην ημερίδα καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας/ Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο: “Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας”, με ειδική θεματική ενότητα: “Η καινοτομία ως εργαλείο στη Μετάβαση”.

Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο του κύκλου ενημέρωσης, αλλά και της προσπάθειας διεύρυνσης των καινοτόμων δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Επιχειρηματικότητα.

 

Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Φλώρινας της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας προσκλήθηκε να λάβει μέρος παρουσιάζοντας εισήγηση με θέμα: “Αναβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία µέσω καινοτόμων παιδαγωγικών προσεγγίσεων”. Στην εισήγηση έγινε μία ανασκόπηση του ρόλου και του έργου των ΠΕΚΤΠΕ, απ’ όλη την Δυτική Μακεδονία και μία σύντομη αναφορά, του Πόλου της Φλώρινας, για τις δράσεις και τις συνεργασίες.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν οι διακρίσεις των ομάδων, του ομίλου ρομποτικής στους διαγωνισμούς, οι συνεργασίες με τον Δήμο Φλώρινας, το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καθώς και η εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας History AR 4th grd. Μετά το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησε έκθεση καινοτόμων προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών στο οποίο το ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας παρουσίασε εκπαιδευτικές ρομποτικές κατασκευές και την εφαρμογή History AR 4th grd.

 

ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...