Sorting by

×

Erasmus Dig4Future_Τεχνητή Νοημοσύνη- Εξ αποστάσεως εργαστήριο για μαθητές Γυμνασίου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.-Τ.Π.Ε.) Γρεβενών, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα Erasmus+ DIG4Future- “Digital competencies, Inclusion and Growth for Future generations” για μαθητές που φοιτούν στα Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.
Το πρόγραμμα αφορά έναν ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων με στόχο την προώθηση δραστηριοτήτων που εξοικειώνουν μαθητές/τριες ηλικίας 11-14 ετών με την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence/AI) και με παραδείγματά της στην καθημερινή ζωή. Το εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο θα εκπαιδευτούν οι μαθητές/τριες αποτελείται από τέσσερις ενότητες: 1) Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη 2) Πώς δουλεύει η Τεχνητή Νοημοσύνη 3) Ο κόσμος της Τεχνητής Νοημοσύνης 4) Η ζωή στο διαδίκτυο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου και θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με διδασκαλία εξ αποστάσεως.
Τα μαθήματα θα διαρκέσουν από 02-02-2023 έως 23-03-2023 και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 16:00-17:30. Το σύνολο των διδακτικών ωρών είναι 24 (ασύγχρονη μελέτη και 8 δίωρες σύγχρονες συναντήσεις).
Παρακαλείται η Διεύθυνση του σχολείου να ενημερώσει τους μαθητές/τριες με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στην παρακάτω φόρμα

https://forms.gle/Ffquttw29VB5A4fU8

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Π.Ε.Κ.-Τ.Π.Ε. Γρεβενών στο e-mail pektpegre@gmail.com ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://pektpegre.sites.sch.gr/.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...