Sorting by

×

Παρουσίαση του έργου των Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. κατά τη συμμετοχή της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας στη 87η ΔΕΘ

Λογότυπο 87ης ΔΕΘ 2023

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) στο πλαίσιο της 87ης Δ.Ε.Θ. και παρουσίασε το καινοτόμο έργο που επιτελείται στους Πόλους Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Δυτικής Μακεδονίας.

Ο επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δομή και το πλαίσιο των Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε., τις δράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα της Δυτικής Μακεδονίας αλλά κυρίως να πειραματιστούν με τις εκπαιδευτικές κατασκευές και εφαρμογές τεχνολογίας που υλοποιούνται στους εκπαιδευτικούς χώρους.  

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν η εκπαιδευτική εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας «HistoryAR 4th grd» που έχει δημιουργηθεί για στο σχολικό βιβλίο της Ιστορίας Δ΄ Δημοτικού, δραστηριότητες για ανέπαφο χειρισμό εκπαιδευτικών εφαρμογών (Leap motion) με αναγνώριση χειρονομιών, η εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που έχει αναπτυχθεί για την προσομοίωση της βαρύτητας, εφαρμογές για την παρακολούθηση ποιότητας ατμόσφαιρας, 3D εκτυπώσεις και κατασκευές ρομποτικής. Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικές μαθητικές δράσεις και καινοτόμες δημιουργίες από τη μαθητική ομάδα coconut robotics που υποστηρίχθηκε από τους εκπαιδευτικούς του Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. Φλώρινας.

Το Σάββατο 16-09-2023, η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κα Δέσποινα Παπαδοπούλου, οι εκπαιδευτικοί των Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. και οι μαθητές/μαθήτριες, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στα εκθέματα τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και φυσικά πλήθος κόσμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...